Bob Wielaard

(tijdelijke website – website in aanbouw)
Ik ben ontwerper van meubels en verlichting.
De meeste van mijn ontwerpen bouw ik ook zelf.
Er zijn vaste ontwerpen die naar persoonlijke wens kunnen worden aangepast. In opdracht ontwerp en maak ik ontwerpen op maat.
Ik ben opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Den Haag, richting architectonische vormgeving. Mijn voorkeuren hebben altijd gelegen op het gebied van meubelvormgeving en architectuur.
Mijn eindexamenproject (ontwerp voor een bibliotheek) werd genomineerd voor de Zuidhollandse vormgeversprijs.
Met een producent van een innovatief bouwsysteem ontwierp ik woningen. Deze staan op land (huizen voor singles, een systeem om je eigen huis te ontwerpen (samen met mij), huizen voor Irak), of drijven op water (Haarlem, Delft).
Eerder werkte ik samen met een interieurarchitect aan verbouwingen voor woonhuizen.
Vanaf 2012 richt ik me op het ontwerpen en bouwen van meubels uit massief bamboe plaatmateriaal. Dit materiaal is sterk en esthetisch, veelzijdig en milieubewust. Een uitstekende vervanger van hardhout; bamboe is het hardhout van de 21ste eeuw.
Over bamboe, kijk hier.
Naast meubelvormgeving fotografeer ik, voornamelijk in zwart-wit, analoog en digitaal. Onderwerpen zijn oorlogsbeton, het harde landschap, architectuur. Het laatste, onder de naam ‘Majestueuze massa’s’, werd geëxposeerd in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.
Per email kun je me bereiken op bamboe (at) bobwielaard (dot) nl.
Er is een, niet al te actieve, facebook pagina die je kunt liken.