Bob Wielaard

Ik ben ontwerper van meubels en verlichting.
De meeste van mijn ontwerpen bouw ik ook zelf.
Er zijn vaste ontwerpen die naar persoonlijke wens kunnen worden aangepast. In opdracht ontwerp en maak ik ontwerpen op maat.
Ik ben opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, richting architectonische vormgeving. Mijn voorkeuren hebben altijd gelegen op het gebied van meubelvormgeving en architectuur.
Mijn eindexamenproject (ontwerp voor een bibliotheek) werd genomineerd voor de Zuidhollandse vormgeversprijs.
Eerder ontwierp ik woningen met een innovatief bouwsysteem. Deze staan op land (zoals huizen voor singles, een systeem om je eigen huis te ontwerpen (samen met mij), huizen voor Irak), of drijven op water (Haarlem, Delft).
Ik werkte samen met een interieurarchitect aan verbouwingen voor woonhuizen.
Vanaf 2012 richt ik me op het ontwerpen en bouwen van meubels uit massief bamboe plaatmateriaal. Dit materiaal is sterk en esthetisch, veelzijdig en milieubewust. Een uitstekende duurzame vervanger van hardhout; bamboe is het hardhout van de 21ste eeuw!
Naast meubelontwerpen maak ik vrij werk. Dit wordt soms geëxposeerd en is te zien binnen de exposities van het Wijngaardcollectief in Haarlem.
Over bamboe, kijk hier.
Ook fotografeer ik, voornamelijk in zwart-wit, analoog en digitaal. Onderwerpen zijn oorlogsbeton, het harde landschap, architectuur. Het laatste, onder de naam ‘Majestueuze massa’s’, werd geëxposeerd in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.
Per email kun je me bereiken op bamboe (at) bobwielaard (dot) nl of via de info pagina.
Er is een facebook pagina die je kunt liken.